Drømmer om å snyte pappa for to poeng

Postet av Håndball den 17. Okt 2018

Lørdag gjester den gamle storheten Sandefjord Håndball (STIF) Domus Athletica. På hver sin trenerbenk er familien Pettersen presentert. Den tidligere landslangstreneren og storspilleren Gunnar Atle Pettersen leder Sandefjords unggutter, mens sønnen Anders holder ro i rekkene hos seierskåte studenter.

- Sandefjord bør slå oss 9 av 10 ganger, så her er alt presset på sandefjordingene. Vi skal slå nedenfra og opp, sier sønn Pettersen.

Samtidig tror han faren skjelver litt i buksene før kampen.

- Fordelen er at jeg er vokst opp med håndball og tankegangen til min far, så jeg vet hvordan Sandefjord mest sannsynlig ønsker å spille. Når det er sagt, så har nok Sandefjord et noe bedre lag på papiret. Jeg håper derfor på at de mange spillerne våre fra vestfoldområdet vil gi det lille ekstra i et slikt oppgjør, godt tenningsnivå og lyst til å prestere kan man komme langt med! Så er det klart at vi nok må ha noen flere ess i ermet skal vi ta med oss to poeng fra denne kampen, vi får se hva vi finner på på trening til uka.
 

Nesten som et lokaloppgjør

Oslostudentene har gjennom to tiår vært preget av spillere fra Sandefjord  resten av Vestfold. En håndfull spillere som tidligere har vært under Gunnar Pettersens vinger har vært innom eller spiller i OSI (fra 86 årgangen til 94).

I dagens rekker har følgende spillere en fortid i Sandefjord: Marius Straumsnes, Ole Thomas Nøstvold, Benjamin Stentun, Håvard Setlo, Espen Johannesen, Thomas Bløndal og Eirik Fredborg – før sesongen sluttet Daniel Lundberg og Torfinn Skalleberg.

I tillegg er det en rekke Vestfold-gutter som kjenner godt til Sandefjord. Vi har spillere som Anders Foyn, Jesper Simonsen, Christian Daviknes, Patrik Thomasen og Jostein Østrem som alle har lag som Runar, Nøtterøy, Tjøme og Falk i bagasjen.

Det er nesten fristende å omtale kampen som et lokaloppgjør. Lover ellevill fest

Hva som er farens svake punkt, er Anders usikker på.

- Hans svake side, ja si det. Sandefjord sin svake side er mye enklere å finne. Det er et ungt lag vi møter. Et ungt lag som vi forhåpentligvis kan få ut av stilen. Blir de nervøse og usikre så tror jeg vi kan ha en god mulighet.

Anders har også en rekke sesonger bak seg som spiller i OSI, hvor han var med å sikre et etterlengtet opprykk til 2.divisjon og OSI’s første Studentmesterskapsgull på flere år i 2013, da sammen med tidligere Sandefjordspillere som Geir Andre Jespersen, Aleksander Rauan Nilsen og Kristoffer Skaadel. Dermed vet han hvordan en OSI-seier skal feires:

- En seier feires selvsagt i kjent OSI stil med en heidundranes fest på Eilifs! 

Eliteprofil tror faren vinner

Anders sin bror, Simen, spiller i dag i Elverum og avgjorde nylig en kamp i Champions League. Han holder en knapp på faren og legger ALT presset på bortelaget. 

- Dette er en kamp Sandefjord håndball bør vinne hvis de skal ha sjanse om å være i toppen. Det er et ungt lag og prestasjonene vil variere. OSI har spillere som har spilt på dette nivået tidligere, så det er en oppgave SH ikke skal ta lett på. Når det kommer til historikk mellom Anders og Gunnar, så kneler alltid Anders for presset, men vi får se!

Vi takker Sandefjord for god rekruttering, hvor det også må nevnes at en rekke SH spillere har i kledd seg den svarte OSI drakta under NM i beachhåndball – vi gleder oss til kamp.

Så gjenstår det å se om OSI ’legenden Gaute Terland Nilsen møter opp i svart eller blått!


FAKTA: Far vs sønn:

Gunnar:

 1. Landskamper: 132 kamper
 2. Landslagsmål: 445 mål
 3. Landskamper som trener:
 4. Eliteseriekamper: 134 kamper
 5. Seriegull/NM gull: 5 som spiller og 8 som trener
 6. Skytterkonge 4 sesonger
 7. Årets håndballprofil 2005
 8. Seier i familiens prestisjetunge mangekamp med håndballvenner

Anders:

 1. Landskamper: 15 kamper
 2. Landslagsmål: 45 mål
 3. Landskamper som trener: 4 kamper
 4. Eliteseriekamper: 16
 5. Seriegulll/NM gull: 3
 6. Allstar Studentmesterskap (SM) og IM 3 ganger
 7. Allstar by night SM 2012 – håndball
 8. Seier i familiens prestisjetunge mangekamp med håndballvennerKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.